Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

"Продължаваме промяната": Няма тема, по която да не сме постигнали съгласие

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Няма тема, по която да не е постигнато огромно съгласие. Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обобщи пред bTV приключилите вчера 5-дневни преговори по 18 теми с евентуалните си коалиционни партньори от БСП, "Има такъв народ" и "Демократична България".
Последната тема от преговорите беше тази, за международните отношения. Участниците се обединиха около това, че България запазва единната си позиция спрямо Република Северна Македония, като ще я надгражда в конструктивен дух. 

Още от категорията

Теодора Генчовска

Диалогът между България и РС Македония е възобновен

Като координатори на процеса на сближаване и възобновяване на диалога между Република Северна Македония и България, външните министерства на двете страни са разширили обхвата на дискусиите. На брифинг в МВнР, министърът на външните работи Теодора..

публикувано на 27.01.22 в 15:11
Кирил Петков

България залага на дипломацията по отношение кризата в Украйна

България продължава да настоява за дипломатическо решение на кризата в Украйна и остава лоялен и предвидим партньор в НАТО, а водеща в българската отбранителна система ще бъде националната армия – български войски, българско командване и българско..

публикувано на 27.01.22 в 12:02

Засега няма да евакуираме българските дипломати от Украйна

Правителството разполага с план за изтеглянето на нашите дипломати от Украйна, ако рискът от военен конфликт в региона се повиши. На брифинг в парламента, премиерът Кирил Петков посочи, че при необходимост ще бъдат изпратени и самолетите за евакуацията,..

публикувано на 26.01.22 в 18:51
Подкасти от БНР