Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България ще участва в среща за Средиземноморието

Светлан Стоев
Снимка: mfa.bg

Днес министърът на външните работи на България Светлан Стоев ще се включи в първото честване на Деня на Средиземноморието. Събитието ще състои в Барселона, Испания. В рамките му ще се проведе VI регионален форум на Съюза за Средиземноморието с участието на министрите на външните работи на държавите-членки. 

В Барселона Стоев ще участва и в министерска среща на ЕС и Южното съседство, която ще направи преглед на напредъка в прилагането на новата програма за Средиземноморието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Николай Денков, ПП-ДБ: Българските граждани ще решат как да продължим

Президентът Румен Радев връчи съгласно конституционната процедура мандат за съставяне на правителство на Николай Денков, кандидат за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание - тази, на..

публикувано на 27.03.24 в 16:29

Президентът Румен Радев връчва мандат за кабинет на ПП-ДБ

След като парламентът одобри отказа на кандидата за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел да състави кабинет с първия проучвателен мандат, днес президентът Румен Радев ще връчи мандат на втората по големина парламентарна сила – ПП-ДБ. Нейният кандидат за..

публикувано на 27.03.24 в 07:35

Парламентът разглежда отказа на Мария Габриел да състави кабинет

На извънредно заседание днес Народното събрание ще гласува заявлението на Мария Габриел, с което тя оттегли кандидатурата си от ГЕРБ за министър-председател на ротационното правителство и в което заявява, че няма да предлага състав и структура на..

публикувано на 26.03.24 в 07:05