Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

България ще участва в среща за Средиземноморието

Светлан Стоев
Снимка: mfa.bg

Днес министърът на външните работи на България Светлан Стоев ще се включи в първото честване на Деня на Средиземноморието. Събитието ще състои в Барселона, Испания. В рамките му ще се проведе VI регионален форум на Съюза за Средиземноморието с участието на министрите на външните работи на държавите-членки. 

В Барселона Стоев ще участва и в министерска среща на ЕС и Южното съседство, която ще направи преглед на напредъка в прилагането на новата програма за Средиземноморието.

Още от категорията

Кирил Петков отрече да е поемал ангажименти за сваляне на ветото за РСМ

Премиерът Кирил Петков определи като фалшива новина информацията, че еднолично е поемал ангажименти за вдигането на ветото за преговори с ЕС на Република Северна Македония. В ЕС очакват до юни София да вдигне ветото над преговорите със Скопие Подобна..

публикувано на 20.05.22 в 14:38
Оливер Вархеи

В ЕС очакват до юни София да вдигне ветото над преговорите със Скопие

Еврокомисарят по разширяването и политиката на добросъседство Оливер Вархеи очаква до 3 седмици България да одобри започването от Скопие на преговори с ЕС за присъединяване. Това е написал в Туитър еврочиновникът след срещите му на 19 май в София с..

публикувано на 20.05.22 в 11:52

Страните в ЕС ще пълнят заедно своите газови хранилища

Преговарящите от страните в ЕС и евродепутати се договориха за правилата за запълване на европейските газови хранилища преди зимата. Целта е да се изгради буфер за доставки и да се подготвят за възможни прекъсвания на руския природен газ, предаде..

публикувано на 20.05.22 в 09:28