Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите се събират на първото си заседание в петък

Снимка: Ани Петрова

Президентът Румен Радев свиква на 3 декември първото заседание на новоизбраното Народно събрание.

Най-много депутати ще има "Продължаваме промяната" - 67, следват ГЕРБ-СДС с 59, ДПС с 34, БСП с 26, "Има такъв народ" с 25, "Демократична България" с 16 и “Възраждане” с 13. Така политическите сили, които преговарят за съставянето на правителство, ще разполагат с мнозинство от 134 народни представители при общо 240.

Държавният глава вече определи двете най-важни задачи пред 47-ия парламент - съставяне на правителство на основата на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на държавния бюджет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кирил Петков

ПП-ДБ няма да управлява с ГЕРБ, докато зад партията наднича Делян Пеевски

“ Продължаваме промяната – Демократична България ” няма влиза в коалиция с ГЕРБ, докато лидерът на ДПС Делян Пеевски управлява тази партия .” Това заяви пред бТВ съпредседателят на ПП Кирил Петков, изтъквайки, че решението няма да бъде повлияно от..

публикувано на 06.04.24 в 08:56

Дясно-консервативен съюз "Синя България" се обяви за алтернатива на "либералните сглобки"

Поставя се началото на дясно-консервативен съюз "Синя България" като "политическа алтернатива на либералните сглобки и левите евразийски проекти". Той се ориентира към "всички, които са убедени, че сигурността ни се гарантира от силна България в Европа на..

публикувано на 05.04.24 в 15:54

Изборите за ЕП и НС ще бъдат в един ден

На 9 юни в България ще се проведат едновременно избори за европейски парламент и за народно събрание. Президентът Румен Радев обяви решението си по време на консултациите с политическите партии, след като Димитър Главчев представи служебните министри...

публикувано на 05.04.24 в 11:48