Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Депутатите се събират на първото си заседание в петък

Снимка: Ани Петрова

Президентът Румен Радев свиква на 3 декември първото заседание на новоизбраното Народно събрание.

Най-много депутати ще има "Продължаваме промяната" - 67, следват ГЕРБ-СДС с 59, ДПС с 34, БСП с 26, "Има такъв народ" с 25, "Демократична България" с 16 и “Възраждане” с 13. Така политическите сили, които преговарят за съставянето на правителство, ще разполагат с мнозинство от 134 народни представители при общо 240.

Държавният глава вече определи двете най-важни задачи пред 47-ия парламент - съставяне на правителство на основата на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на държавния бюджет.

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Френски демарш към Северна Македония за преговорите с ЕС  В Мадрид, на форума на НАТО, френският президент Еманюел Макрон заяви, че има компромисно решение по преговорната рамката на Северна Македония с ЕС, което включва и България, предаде..

публикувано на 01.07.22 в 13:10

Премиерът отхвърли руския ултиматум за скъсване на отношенията

Досегашният вицепремиер и финансов министър Асен Василев ще е кандидат за премиер на „Продължаваме промяната“ . “Няма да допуснем България да поеме в грешната посока и чужди дипломати да дават посоката“, каза във видеообръщение премиерът в оставка..

публикувано на 01.07.22 в 12:36
Френският посланик в София Флоранс Робин

Не е променяна преговорната рамка със Северна Македония

В парламента лидерът на партия “Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че ще настояват да не се подписва протокола за вдигане на ветото над началото на преговорите на Северна Македония с ЕС , докато не се изясни ревизирания от Париж документ...

публикувано на 01.07.22 в 12:01