Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Външно министерство евакуира българи от Южна Африка

Снимка: МВнР

10 българи са напуснали Република Южна Африка със съдействието на Министерството на външните работи. Те са евакуирани с румънски полет с други граждани на ЕС. За организацията на завръщането активно са съдействали българските посолства в Претория и Букурещ.

Българите са били втората най-многобройна група на борда след румънската. Те са излетели в 3:00 ч. на 30 ноември 2021 г. от международното летище на Йоханесбург с полет до Букурещ. Българското посолство в Букурещ е посрещнало евакуираните с автобус и те са извозени до Русе. Българското външно министерство е изказало благодарност на румънските партньори за оказаното съдействие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Учениците в неделните училища на о. Крит се готвят за изпит по български език

23-ма ученици от шест неделни училища към Сдружението на българите на остров Крит се подготвят усилено, за да докажат знанията си по български език. Изпити за ниво на владеене на езика ще се проведат на 31 май. "Сдружението на Българите на..

публикувано на 23.03.24 в 11:10

На "Тудорица" вицепрезидентът ще е при българите в румънския град Търговище

Вицепрезидентът Илияна Йотова е на двудневно посещение в Румъния на 22 и 23 март. В Букурещ тя ще посети българското неделно училище "Йордан Йовков". В Националната опера на Румъния Йотова ще открие изложбата "80 години от спасяването на българските..

публикувано на 22.03.24 в 11:20

Полицаи са били българин в Охрид, съобщи Фондация "Македония"

За поредно посегателство върху българин от Охрид - Яне Мургоски, сигнализира председателят на Фондация "Македония" Виктор Стоянов. Побоят е извършен от полицаи на македонската полиция в дома на Мургоски.  "В дома на пострадалия е била извикана..

публикувано на 21.03.24 в 09:25