Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев даде началото на „Българската Коледа” в подкрепа на болните деца

Снимка: БГНЕС

В присъствието на лекари, родители и деца президентът Румен Радев обяви началото на XIX благотворителна инициатива „Българската Коледа”, която се провежда под негов патронаж. „Години наред „Българската Коледа“ допринася за утвърждаването на дарителските традиции и е доказателство, че можем да живеем в хуманно общество”, заяви той в детското отделение на Клиниката по очни болести към Александровската болница.  

Тазгодишното издание ще премине под надслов „Дари надежда на дете в беда“– в подкрепа на малките пациенти, нуждаещи се от спешна помощ и интензивно лечение, и за купуването на медицинска апаратура в детски клиники и отделения. През м.г. „Българската коледа” събра 1,85 млн. лв., с които беше помогнато на 500 деца и 27 болници в цялата страна. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По стълбите до четиринайсетия етаж в Деня без асансьори

С изкачване на четиринайсететажния Колеж по туризъм в Бургас днес ще бъде отбелязана международната инициатива “Ден без асансьори”. Всички желаещи ще могат да изпитат физическите си сили, участвайки индивидуално или в отбор от трима души.  Целта на..

публикувано на 14.04.24 в 07:00

Природозащитници излизат на голям протест срещу законодателни промени

Коалиция “За да остане природата в България” и гражданско сдружение “Ти решаваш” с подкрепата на “Зелено движение” организират днес протест, с който настояват да бъдат оттеглени законопроектите за опазване на околната среда и за устройство на..

публикувано на 14.04.24 в 06:00

Слънчева неделя с температури до 30 градуса

В неделя ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи. Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в..

публикувано на 13.04.24 в 18:30