Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Десетилетие за демографска устойчивост тръгва от София

Снимка: eeca.unfpa.org

Президентът Румен Радев ще открие днес в София международна конференция, посветена на демографската устойчивост.

Във форума на тема „Да изградим демографското бъдеще на Европа: Пътища за обществата за просперитет в свят на бърза демографска промяна” ще участва и Наталия Канем, зам. генерален секретар на ООН и директор на Фонда на ООН за населението. 

За пръв път представители на страни от Европа и Централна Азия ще се съберат на министерско ниво, за да обсъдят отрицателните демографски тенденции и перспективите за тяхното преодоляване.

На конференцията ще бъде дадено и началото на Десетилетие за демографска устойчивост.


Още от категорията

Мариана Тошева

Част от украинските бежанци си тръгват от страната

От 1 юни България влиза във фазата за интеграция на украинските бежанци, съобщава пред БНР Мариана Тошева, председател на Държавната агенция за бежанците. До 31 май хотелите трябва да бъдат освободени от украинските гости и те да бъдат преместени в..

публикувано на 15.05.22 в 11:59
Калин Николов

Българският проект Decarbonizer се включва в борбата с вредните емисии

Преди време ви разказахме за екипа от учени от Института по електрохимия и енергийни системи (ИЕЕС) към Българската академия на науките (БАН), заели се със задачата да открият нови методи за производство на водород, чрез които да предотвратят..

публикувано на 15.05.22 в 10:05

Положителнтите случаи на Covid спаднаха под 5%

153 са новите случаи на коронавирус в страната за последните 24 часа или със 160 случая по-малко спрямо ден по-рано. 58% от новозаразените не са имунизирани. Положителни са 4,87 % от направените 3140 теста, сочи порталът coronavirus.bg...

публикувано на 15.05.22 в 09:51