Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Десетилетие за демографска устойчивост тръгва от София

Снимка: eeca.unfpa.org

Президентът Румен Радев ще открие днес в София международна конференция, посветена на демографската устойчивост.

Във форума на тема „Да изградим демографското бъдеще на Европа: Пътища за обществата за просперитет в свят на бърза демографска промяна” ще участва и Наталия Канем, зам. генерален секретар на ООН и директор на Фонда на ООН за населението. 

За пръв път представители на страни от Европа и Централна Азия ще се съберат на министерско ниво, за да обсъдят отрицателните демографски тенденции и перспективите за тяхното преодоляване.

На конференцията ще бъде дадено и началото на Десетилетие за демографска устойчивост.


Още от категорията

Пролетен Витоша фест на 14 и 15 май

Като цветна и приключенска рамка на Европейската нощ на музеите в София (която е на 14 май) пешеходната зона пред Националния исторически музей в полите на Витоша планина тази събота и неделя ще се превърне в сцена на Пролетен Витоша Фест . По идея на..

публикувано на 14.05.22 в 10:10

Видеообръщение разяснява как ще се извърши преместването на бежанците към държавни бази

Още в следващите дни ще бъде пусната дигитална платформа, която ще събира и обработва в реално време информация за специфичните нужди на украинските бежанци, които да бъдат взети под внимание при преместването им в държавните бази из страната...

публикувано на 14.05.22 в 09:57

Актуално: Пътуване извън България в условия на Covid-19

Много държави вече облекчават режима на пътуване, покрай затихването на пандемията с коронавирус по света. Други обаче продължават да налагат ограничителни мерки   на пристигащите. Ако ви се налага да пътувате в чужбина, следва да имате предвид..

публикувано на 14.05.22 в 02:05