Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетилетие за демографска устойчивост тръгва от София

Снимка: eeca.unfpa.org

Президентът Румен Радев ще открие днес в София международна конференция, посветена на демографската устойчивост.

Във форума на тема „Да изградим демографското бъдеще на Европа: Пътища за обществата за просперитет в свят на бърза демографска промяна” ще участва и Наталия Канем, зам. генерален секретар на ООН и директор на Фонда на ООН за населението. 

За пръв път представители на страни от Европа и Централна Азия ще се съберат на министерско ниво, за да обсъдят отрицателните демографски тенденции и перспективите за тяхното преодоляване.

На конференцията ще бъде дадено и началото на Десетилетие за демографска устойчивост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трима души получиха нови органи след трансплантация

Трима души получиха шанс за втори живот след донорска ситуация, осъществена от екип на “Пирогов” с координатор д-р Христо Христов, съобщиха от изпълнителната агенция “Медицински надзор“. Близките на изпаднал в мозъчна смърт петдесет и девет..

публикувано на 21.04.24 в 13:35

Лошо време за катерене на планински върхове

Условията за туризъм са добри само в по-ниските части на планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите места условията остават зимни и се очаква времето да се влоши. Там има мъгла, ветровито е и температурите варират между минус 4 и..

публикувано на 21.04.24 в 10:11

"Капачки за бъдеще" с пролетна акция за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделения

Инициативата за събиране на пластмасови капачки, известна като "Капачки за бъдеще" продължава да генерира положителна енергия. Вече няколко години тя показва как един отпадъчен продукт, като пластмасовите капачки от бутилки може да се превърне в..

публикувано на 21.04.24 в 08:25