Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ирландия ще изисква отрицателен тест за Covid-19 от всички пристигащи

Дъблин, Ирландия
Снимка: Pixabay

Поради влошената епидемична ситуация, свързана с разпространението на Covid-19, Ирландия въвежда нови ограничителни мерки за влизане в страната, считано от 3 декември 2021 г.

По информация на посолството ни Дъблин, всички пътници, пристигащи в Ирландия, включително ваксинираните и преболедувалите Covid-19, ще трябва да представят отрицателен резултат от тест за Covid-19. Той трябва да е PCR тест, извършен през последните 72 часа, или антиген тест, направен до 48 часа преди пътуването. Децата на възраст до 11 г. са освободени от тест.

Новите ограничения ще се прилагат за минимален период от 14 дни, след което ще бъде разгледана възможността за тяхното премахване или продължаване.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Божана Славкова

Българска поетеса спечели конкурса "Mili Dueli"

Божана Славкова спечели най-големия международен поетичен конкурс "Mili Dueli", като тя е първият български автор, спечелил голямата награда. В 9-тото издание на конкурса участваха 711 автори от 104 страни, като трима българи достигнаха финалните..

публикувано на 22.04.24 в 11:04

Разрешения за работа на чужденци в България извън Синята карта

В отговор на слушателски въпрос в серия от публикации Радио България представя на своята многоезична аудитория документите, даващи право за пребиваване и работа в България на чужди граждани на трети страни. В предишния материал от поредицата..

публикувано на 22.04.24 в 10:25

Леко повишаване на температурите в понеделник

През нощта от запад валежите временно ще спрат. В понеделник облачността ще бъде променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен вятър от запад-северозапад...

публикувано на 21.04.24 в 18:30