Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават преговорите за кабинет, очаква се черновата на коалиционното споразумение

Снимка: БГНЕС

Преговорите за съставяне на правителство между “Продължаваме промяната”, БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България” ще продължат и днес. Очаква се до вечерта черновата на коалиционното споразумение да бъде готова, а самият кабинет да стане факт през следващата седмица, обяви пред бТВ номинираният за премиер от спечелилата изборите партия Кирил Петков. Предвижда се всяка от четирите политически сили да има свои министри, както и да излъчи вицепремиер. “Продължаваме промяната” предлага сегашният служебен вътрешен министър Бойко Рашков да запази поста си, а Асен Василев да бъде избран за финансов министър и вицепремиер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще участва във възстановяването на енергийната инфраструктура на Украйна

България ще съдейства на Украйна в процеса по възстановяване на енергийната инфраструктура. Това стана ясно на среща на служебния министъра на енергетиката Владимир Малинов с посланичката на Украйна в България Олеся Илашчук. "Задълбочаването на..

публикувано на 24.04.24 в 18:34
Иван Кондов

Иван Кондов става заместник-министър на външните работи

Премиерът Димитър Главчев официално прие и поста министър на външните работи от Стефан Димитров и се срещна с ръководния състав на ведомството. Служебният премиер обяви, че дипломатът от кариерата Иван Кондов става заместник-министър на..

публикувано на 23.04.24 в 16:51

България продължава подкрепата си за евроинтеграцията на Косово

Възможностите за надграждане на двустранните отношения между България и Косово бяха във фокуса на срещата на премиерите  Димитър Главчев и Албин Курти. Събеседниците изразиха удовлетворение от активните политически връзки между двете страни и..

публикувано на 22.04.24 в 15:54