Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът изрази надежда третият цикъл от консултации за съставяне на правителство да бъде последен

Снимка: БГНЕС

След проведените консултации с представители на първите четири парламентарно представени групи - ПП, ГЕРБ, ДПС и БСП, президентът Румен Радев посочи, че новото управление има нужда от силен социален вектор, тъй като обществото ни е силно разделено.

По думите на държавния глава, двете служебни правителства са дали възможност за стабилизация в условия на криза и скъсване с пороците на миналото, както и за формиране на нов тип управление от хора от различен политически профил, но с общи цели за бъдещето на България. Затова, според Радев, подходът към съставяне на коалиционно правителство може да бъде положен на тази основа.

По време на разговорите с БСП, Румен Радев посочи, че очаква социалистическата партия да даде своя принос постигнатото от служебните правителства да бъде продължено.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От ПП-ДБ не са съгласни със състава на кабинета на Габриел

Държавният глава Румен Радев подписа указ, с който предлага на 49-ото Народно събрание да избере за министър-председател кандидата, предложен от първата по численост парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС. "Предложеният състав в папката,..

публикувано на 19.03.24 в 19:31

Мария Габриел предложи състав на новото правителство

След изнервени преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ до последната секунда предложената за поста министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна на президента Румен Радев първия проучвателен мандат изпълнен – с предложени имена на министри...

публикувано на 19.03.24 в 17:20

България подкрепя евробъдещето на Западните Балкани според собствените заслуги

Европейската интеграция е най-добрият отговор на рисковете за стабилността в региона на река Дунав. Такава е категоричната позиция на България, заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков по време на Деветата конференция на..

публикувано на 19.03.24 в 15:45