Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Електронни помагала ще подпомагат обучението в българските училища зад граница

Снимка: МОН

Висши училища в България разработиха електронни обучителни помагала по български език, история и география за учениците и учителите от българските училища в чужбина. Материалите бяха демонстрирани и обсъдени по време на Втория балкански форум под надслов „Стратегии за изучаване на български език в чуждоезикова среда“, който бе организиран в Атина от Министерството на образованието и науката и българското посолство в Гърция.

Сертифицирането на езиковите компетентности по български език по Общата европейска езикова рамка също беше сред акцентите на дискусиите.

Във форума участваха представители на неделни училища от Гърция, Хърватия, Сърбия и Турция и на висшите училища в България, които обучават учители по български език в чужбина.

        


Още от категорията

Хауптканал, Папенбург

Празник на славяните организират сънародниците ни в Папенбург

За пръв път българската общност в германската федерална област Долна Саксония ще отбележи заедно Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Организатор на тържеството тази неделя (22 май)..

публикувано на 22.05.22 в 05:35

Сънародници създават виртуален каталог на българските автори в испаноезичния свят

Многобройни са българите, творящи на испански, пръснати из различни страни, в които се говори този език. Виртуален каталог, систематизиращ тези автори, беше създаден от Гражданската асоциация "Българите в Аржентина" със съдействието на Съюза..

публикувано на 20.05.22 в 17:37

Президентът иска правителството да работи прозрачно

В началото на своето посещение в Германия, в българското посолство в Берлин, президентът Румен Радев се срещна първо с представителите на българската общност във федералната република.   Запитан дали няма да се стигне до предсрочни избори заради..

публикувано на 16.05.22 в 09:30