Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Електронни помагала ще подпомагат обучението в българските училища зад граница

Снимка: МОН

Висши училища в България разработиха електронни обучителни помагала по български език, история и география за учениците и учителите от българските училища в чужбина. Материалите бяха демонстрирани и обсъдени по време на Втория балкански форум под надслов „Стратегии за изучаване на български език в чуждоезикова среда“, който бе организиран в Атина от Министерството на образованието и науката и българското посолство в Гърция.

Сертифицирането на езиковите компетентности по български език по Общата европейска езикова рамка също беше сред акцентите на дискусиите.

Във форума участваха представители на неделни училища от Гърция, Хърватия, Сърбия и Турция и на висшите училища в България, които обучават учители по български език в чужбина.

        


Още от категорията

Димитър Боримечков

Бесарабският поет Димитър Боримечков: Родината е там, където е душата

Българската следа в Молдова е от преди повече от 200 години. По време на османското робство много българи търсят спасение извън пределите на родината си и мнозина от тях намират убежище в Бесарабия. Такъв е случаят и с рода на Димитър Боримечков – поет,..

публикувано на 30.04.22 в 08:55

Най-големият български фолклорен фестивал в Северна Америка отново е факт

Десетото издание на фестивала "Верея" в Чикаго събра стотици българи в Център "Малката България". Стартът на най-големия български фолклорен фестивал в Северна Америка бе даден от художничката Биляна Стремска, танцьорка и народна певица, която живее..

публикувано на 29.04.22 в 15:46

Президентът се срещна в Мадрид с българската диаспора

Президентът Румен Радев се срещна с представители на българската общност в Испания. "Вие можете. Там, където българите могат и са силни, означава, че и България може и ще бъде силна. Защото нашата сила е в нашето единство", каза Радев пред..

публикувано на 29.04.22 в 10:29