Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Електронни помагала ще подпомагат обучението в българските училища зад граница

Снимка: МОН

Висши училища в България разработиха електронни обучителни помагала по български език, история и география за учениците и учителите от българските училища в чужбина. Материалите бяха демонстрирани и обсъдени по време на Втория балкански форум под надслов „Стратегии за изучаване на български език в чуждоезикова среда“, който бе организиран в Атина от Министерството на образованието и науката и българското посолство в Гърция.

Сертифицирането на езиковите компетентности по български език по Общата европейска езикова рамка също беше сред акцентите на дискусиите.

Във форума участваха представители на неделни училища от Гърция, Хърватия, Сърбия и Турция и на висшите училища в България, които обучават учители по български език в чужбина.

        


Още от категорията

Бронислав Ликоманов с макета на паметника на кирилицата

Бронислав Ликоманов – творецът, който ще създаде паметник на кирилицата в Лос Анджелис

Сърцето, душата и цялата му същност, са свързани с изящните изкуства. Отдадеността, която влага в създадените от него анимации обаче, спечелва доверието и уважението на безспорни лидери в бранша, сред които са компаниите “Дисни“ и “Никелодеон“. Той е..

публикувано на 11.05.22 в 08:15

Българите във Великобритания с представител в местната власт

Българите във Великобритания вече имат свой политически представител в местната власт. Паулина Василева се класира на второ място сред всички кандидати в Ричмънд на местните избори и спечели 20.19% от гласовете на избирателите, предаде БТА...

публикувано на 09.05.22 в 18:26

На 6 май в Северна Македония отдадоха почит на загиналите български воини

Денят на храбростта - 6 май беше отбелязан и в "Българския военен мемориал" край Ново село, в близо до Струмица. Това е едно от 471-о български военни гробища на територията на днешна Република Северна Македония, където са погребани загиналите в..

публикувано на 06.05.22 в 15:30