Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 9.12.2021 г.

Ден на затопляне, преди нови валежи от дъжд

Снимка: БГНЕС

Четвъртък ще започне с минимални температури от минус 9° на места в Западна България до 4° по Черноморието. През деня ще е до слънчево. На места в Горнотракийската низина и по Дунава ще има мъгли. След обяд от запад ще се заоблачи. Умереният южен вятър ще повиши дневните температури до 3-4° в местата с по-трайни мъгли и до 13° в Източна България. За района на София термометрите ще сочат до 6°.

Над планините
 ще е слънчево. След обяд облачността ще се увеличи от запад, но ще остане почти без валежи. Максималната температура на 1200 м. ще е около 7°, на 2000 метра до 2°.

В петък
 дневните температури леко ще се покачат, но ще вали над цялата страна. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 27 март 2024 г.

В „България днес“ на 27 март разговаряме за театъра като осмисляне на житейски ценности, срещаме ви с учителя Нучи Гроздани от Албания, научаваме как се справят в българското неделно училище „Надежда“ във Франция и ви..

публикувано на 27.03.24 в 19:00

Правителството определи авиопревозвачите за полети до Китай

Правителството назначи три български авиокомпании за превозвачи по международните въздушни линии между България и Китай. Авиокомпания "Компас Карго Еърлайнс" ще осъществява редовни товарни полети по линиите София-Шанхай-София, София-Джънджоу-София и..

публикувано на 27.03.24 в 16:41

Българите се тревожат за по-важни проблеми от политическата криза

Сред водещите проблеми на българите не са престъпността, имиграцията, жилищата, околната среда и климатичните промени, сочи представително проучване на Евробарометър от февруари 2024 г. За 2/3 от запитаните най-важните проблеми са „безработицата“ – 39% и..

публикувано на 27.03.24 в 15:23