Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 9.12.2021 г.

Ден на затопляне, преди нови валежи от дъжд

Снимка: БГНЕС

Четвъртък ще започне с минимални температури от минус 9° на места в Западна България до 4° по Черноморието. През деня ще е до слънчево. На места в Горнотракийската низина и по Дунава ще има мъгли. След обяд от запад ще се заоблачи. Умереният южен вятър ще повиши дневните температури до 3-4° в местата с по-трайни мъгли и до 13° в Източна България. За района на София термометрите ще сочат до 6°.

Над планините
 ще е слънчево. След обяд облачността ще се увеличи от запад, но ще остане почти без валежи. Максималната температура на 1200 м. ще е около 7°, на 2000 метра до 2°.

В петък
 дневните температури леко ще се покачат, но ще вали над цялата страна. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стигматизирани ли са децата аутисти в България?

По света заболяванията от аутистичния спектър растат в геометрична прогресия. България не прави изключение в това отношение. И ако преди повече от десетилетие едно на 10 000 деца по света е било диагностицирано с аутизъм, то в наши дни средно 1 от 70..

публикувано на 17.04.24 в 11:05

Българите не са сред ентусиастите за евровота и очакват ЕС да защитава мира

Уморени от продължаващата трета година политическа криза с безкрайно повторение на парламентарни избори, българите не са ентусиазирани от евроизборите. Готовността им да участват в тях е по-ниска спрямо 2019 г. Това нарежда страната до Естония като..

публикувано на 17.04.24 в 08:52
Рори Милър

Американецът Рори Милър представя в САЩ и Канада рецепти от българските села

В Чикаго тази вечер от 18.30 ч. в Културен Център Магура (415 W Golf Rd # 7, Arlington Heights) ще бъде представена книгата "На око" на живеещия в България американец кулинар Рори Милър. Тя съдържа рецепти на храни от българските села. Книгата..

публикувано на 17.04.24 в 06:15