Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Муза“ от „Сетива“ на Ангел Дюлгеров

Снимка: Facebook / @Setiva.na.AD

„В средата на 2019 г. се появиха десетина парчета, които реших да оставя в „суров вид“ и да събера в албум“ – казва в интервю за БНР Ангел Дюлгеров, представяйки в началото на 2021 г. песента „Муза“. Тя е и първият сингъл от неговия дебютен албум, носещ същото име („Муза“). Ангел е автор на музиката, текста и аранжимента на всички песни, изпълнява основния вокал, свири на китари, клавишни, бас и т. н.

Останалите музиканти са Начо Господинов – барабани и Мария Костадинова – бек вокали. Общото название на проекта е „Сетива“, а няколко от песните участваха успешно в Националната класация „Топ 20“ на БНР. Сред тях, разбира се, беше и „Муза“.

„Ден след ден минава, питам се защо съм тук. Оглеждам се и търся част от теб… Всеки търси красота за своите сетива, емоция и вибрация…“ – пее Ангел Дюлгеров. А рефренът, който се повтаря, е „Трябва ми муза… Трябва ми муза…“

Редактор: Албена Безовска



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" с Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" ще ни преведат певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски – пианист, композитор и аранжор. Това ще се случи с помощта на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт на 21 март, от 19 ч. в Първо студио на..

публикувано на 20.03.24 в 11:05
Снимка: Генерално консулство на България в Ню Йорк

Фани Менделсон и Клара Шуман на "Българските концертни вечери в Ню Йорк"

Концерт от инициативата "Български концертни вечери в Ню Йорк" ще се състои тази вечер от 18.30 ч. в Генералното консулство на страната ни в Ню Йорк. В рамките на събитието ще се изявят Стани Димитрова - цигулка, Чие-фан Иу - виола, Адриан Дауров..

публикувано на 19.03.24 в 15:06

Соня Йончева – българският оперен глас от световните сцени

Често пъти, когато говорим за България се прокрадва разделителната линия между "преди" и "сега"- в политически, обществен и исторически план. Но нещо, в което страната ни безспорно присъства без разделение и периоди е световната история на оперното..

публикувано на 18.03.24 в 10:05