Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биг бендът на БНР и Орлин Павлов във вълнуващо коледно приключение

Орлин Павлов с Биг бенда на БНР
Снимка: facebook/BIgBandBNR

Коледният концерт на Биг бенда на БНР тази година е на 17 декември, в столичната зала „България“. Солист е Орлин Павлов, когото познаваме като вокалист на група „Каффе“ в началото на творческия му път, а по-късно – като певец със самостоятелна кариера и многобройни успешни проекти. Сред сценичните му партньори са джаз пианистът Живко Петров и неговото трио JP3, „Брас Асоциация“ и Софийската филхармония под ръководството на Ангел Заберски – син и много други.

През 2019 г. Орлин Павлов стана част от артистичния състав на мюзикъла „Клетниците“, в дългоочакваната премиера на Софийската опера и балет, в ролята на Жавер. Има и успешна актьорска кариера – с няколко роли в българското кино.

В предстоящия концерт Орлин Павлов ще изпълни евъргрийни от 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век, някои от своите хитове, както и популярни коледни песни. Аранжиментите са дело на Васил Спасов – (композитор, пианист) и Антони Дончев – диригент на Биг бенда на БНР. Във фонда на БНР има запис на един от любимите джаз стандарти „Любов“ (L-O-V-E), направен преди близо две десетилетия. Автор на музиката е Берт Кемпферт, текстът е на Милт Геблър. За първи път песента е записана през 1965 г. от Нат Кинг Кол и дава заглавие на един от неговите солови албуми. 

Чуйте я в аранжимент на Любомир Денев, изпълнението е на Орлин Павлов и Биг бенда на БНР, диригент Янко Миладинов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 1000 изпълнители на странджански фолклор се надпяват в конкурса "С песните на Златка Ставрева"

Второто издание на Националния фолклорен конкурс "С песните на Златка Ставрева" събра над 1000 изпълнители, обявиха организаторите му. През почивните дни, 13 и 14 април, в Културен дом НХК в Бургас ще се надпяват изпълнители от различни възрасти,..

публикувано на 13.04.24 в 10:10
Борислав Славов

Български композитор с наградата за "Най-добра музика" на BAFTA

Българският композитор Борислав Славов спечели престижната награда за "Най-добра музика" в тазгодишното 20-о издание на наградите на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство BAFTA GAMES AWARDS, съобщи БНР "Хоризонт". Славов..

публикувано на 12.04.24 в 15:17
Снимка: facebook.com/LidiaGanevaOfficial

"Няма да се променя за теб"

Доказала таланта си още като дете, когато едва в трети клас представи България на Детската Евровизия в Малта, по-късно и с успешното си участие в "Гласът на България", вече 18-годишната Лидия Ганева се развива като обещаваща млада певица. И въпреки че..

публикувано на 11.04.24 в 10:15