Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимните ни курорти откриват ски сезона

Снимка: borovets-bg.com

Най-нетърпеливите любители на зимните спортове от днес могат да изпробват пистите на Банско, Боровец и Мальовица. Сезонът в Банско започва с демонстрационно ски спускане на деца по пистата "Алберто Томба". До 26 декември в курорта ще важат миналогодишните цени, а след това дневната карта ще струва 79 лв. В Боровец очакват първите си гости от Великобритания - туристи с отменени резеврации във френските курорти. Цените и там засега остават непроменени, а след седмица дневната карта ще струва 75 лв. С безплатни карти, музикална програма и снежна анимация пък стартира ски сезонът на Мальовица, където вече е навалял много сняг.  До 26 декември картата за съоръженията в курорта ще струва 34 лв., а след това - 40 лв.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30

Димитър, който създава красота, както го прави природата – във фермата за пауни в с. Сусам

Димитър Димитров отглежда кози, овошки, калифорнийски червеи, доскоро се е занимавал и с коне. Ала голямата му любов са пауните. В хасковското село Сусам той се грижи за 300 големи и 200 малки пъстроцветни пернати от 26 разновидности, става ясно от..

публикувано на 19.03.24 в 09:10

"България е брутално яка" – вижте тези уникални образци от бруталистичната ни архитектура (Видео)

Сградите, построени в периода на социализма, безспорно оформят голяма част от поколенията в България, казват ентусиастите от дигиталния проект "България на длан”, който през видео и фото съдържание представя страната ни по нестандартен начин...

публикувано на 17.03.24 в 08:05