Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Бакалова оглави българската класация за звезди на „Forbes“

Снимка: БГНЕС

Мария Бакалова, която беше предложена за наградата "Оскар" през 2021 г., зае първото място в класацията Топ 70 на най-влиятелните българи в шоубизнеса, съставена от българското издание на сп. "Forbes". 

"Годината на Мария Бакалова! Категоричният първенец в класацията Топ 70 за 2021 г. достигна върхове, до които никой българин не се е доближавал. Ролята ѝ в холивудската продукция "Борат 2" ѝ спечели номинации за "Оскар", "Златен глобус", БАФТА и наградата в "Изборът на критиците", пише изданието. 

Мария Бакалова продължава да се снима и в български ленти. С нейно участие през годината излязоха филмите "Като за последно" и "Жените наистина плачат" с премиера на фестивала в Кан. Актрисата получи почетен "Аскеер" за посланик на българското актьорско майсторство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Радостин Чолаков

Радостин Чолаков – момчето, което учи изкуствения интелект да мисли на български език

Ако машините все повече възприемат света посредством човешките емоции и разум, какво се случва с нас – превръщаме се в неодушевени подобия на хора или напротив, освобождавани от трудоемките задачи, извисяваме своите дух и интелект? Подрастващото..

публикувано на 04.05.21 в 10:15

Георги Иванов, който впечатли Харвард със социалната си кауза

„ Аз съм Георги Иванов от 12 клас на Софийската математическа гимназия и основният ми интерес е физиката , която през годините заема различни форми – започвайки със състезателна, минавайки през експериментална, научна и стигайки до образователна.“..

публикувано на 03.05.21 в 10:05

Стоян Миленков – всенародният цар на горчивия смях

В шеговитите куплети той скрива наръч от стрели, с които пробожда самозабравили се властници и ширещи се неправдини. Заради изречените истини, облечени в запеваеми мелодии, съвременниците му съграждат „трон“, на който да се възкачи единственият..

публикувано на 24.04.21 в 08:15