Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Коледа“ на Б.Т.Р. – в изпълнение на трио VIVA

Снимка: архив

Една от любимите български коледни песни, която свързваме с емоционалния глас на Наско от Б.Т.Р., зазвуча в кавъра на трио VIVA. Във формацията са Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова и Виктория Ехиянова, които се занимават с музика от ранна възраст, а пеят заедно от 2012 г. Те са възпитанички на Център за изкуства „Зорница“, имат спечелени десетки отличия от национални конкурси, участвали са в „Гласът на България“, а през 2019 г. са най-младите финалисти във фестивала за нова поп и рок песен „София пее“. В момента и трите са студентки. Виктория Чешмеджиева и Йоана са в УНСС, а Виктория Ехиянова, след като завърши НМУ “Любомир Пипков“, учи „Поп и джаз пеене” в НМА „Панчо Владигеров“.

Автор на музиката и текста на „Коледа“ е Славчо Николов от Б.Т.Р, той е направил и новия аранжимент на песента, в сътрудничество с Алекс Нушев.

„Коледа при нас дошла е…

Коледа със свойта добрина..

Коледа при нас сега е,

Коледа, дошла от вечността…

Сега сме по-щастливи и добри,

сбъдват се мечтите ни…“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Как мразя"– нова песен от проекта "Пеещи артисти"

Най-новата, 36-та поред песен от проекта "П еещи артисти " на продуцента Игор Марковски е със заглавие "Как мразя". Певицата Мариана Попова е сред плеядата популярни лица от българския артистичен свят, които изпълняват написани специално за тях..

публикувано на 09.04.24 в 10:15
Кристофър Галовски, Емил Димитров – син и адвокат Христина Георгиева на заседание по делото.

Съдът защити авторското право върху песента "Моя страна, моя България"

Окръжният съд в Плевен реши, че е е нарушено авторското право на Емил Димитров - син, заради неразрешено използване и преработка на песента "Моя страна, моя България". Изпълнението в нарушение на Законаза за авторските и сродните права бе публично..

публикувано на 08.04.24 в 13:04
Сияна Буркхард

Талантливо българче прославя страната ни на международни клавирни конкурси

Българче на 9 години от Монтана прослави страната ни на клавирен конкурс в Сингапур. Сред участниците в него е имало пианисти от Тайланд, Хонконг, Малайзия, Гърция, Япония, Китай, Индонезия и Индия. По думите на преподавателката на момичето Нина..

публикувано на 07.04.24 в 10:35