Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриархът призова да се молим за опазващите здравето и човешкия живот

Патриарх Неофит
Снимка: БГНЕС

В тежкото изпитание на пандемията сме свидетели на толкова много мъка и болката на безброй преждевременно погубени човешки животи. Да бъдем мъдри и добри, да се молим за лекарите и за всички, които се борят за здравето и запазването на човешкия живот. Бог да ги укрепва, каза в патриаршеското рождественско послание патриарх Неофит.

Той призова миряните да не се изкушават от съблазните на света и да не позволяват да разрушават вярата им. „Страданието, болката и мъката, които и днес са навсякъде около нас, да не ни карат да се съмняваме в правотата на Божиите слова, а във всяко изпитание да виждаме възможност за подражание на Христа в изява на онази любов към ближния, който сам той ни показва и към което и днес ни призовава“, каза още патриархът. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Документална изложба разказва за католиците в България

Документална изложба "Католиците в България XVII-XXI век" ще бъде открита днес в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". Експозицията ще представи документи за книжовното наследство на българите католици. Посетителите ще научат за..

публикувано на 17.04.24 в 07:05

Изложба разказва за създаването на двореца в Балчик преди 100 години

Изложбата "Духовната вселена на кралица Мария" на румънската асоциация ДАР гостува до 12 май в Държавен културен институт "Културен център Двореца" – Балчик. Това е първото от над 90 събития в културния институт, посветени на 100-годишнината от..

публикувано на 16.04.24 в 11:40

45 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов

Три самолета ще прелетят днес над Ловеч към 17:30 часа, за да отправят въздушен поздрав по случай 45-годишнината от полета на първия български космонавт . Самолетите ще излетят от авиобаза "Долна Митрополия" и ще преминат във формация..

публикувано на 10.04.24 в 06:10