Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български рок-албум проби в престижната класация "Denim & Leather"

"Кикимора"
Снимка: kikimora.nostramusic.com

Албумът "Dirty Nails" на българския рок музикант Николо Коцев и неговата група "Кикимора" влезе в Топ 50 на най-добрите рок албуми на годината в класацията "Denim & Leather" и е на престижното 9-о място.

"Denim & Leather" е уеб класация за най-добрите рок албуми през 2021 г., изградена върху персонални отзиви на меломани и музикални професионалисти от цял свят. Албумът излезе на 15 май 2021 г. и съдържа 11 изпълнения. „Dirty Nails” беше представен пред публика в София на специален концерт на 4 декември. 

Според Коцев качествата на албума се дължат не на безкрайно повтаряне на изтъркани вече рифове, а на търсено високо инструментално и вокално майсторство и на писането на добри текстове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05

"Бягаме"

Последната година беше повече от успешна за Миро – сред реализираните проекти се нареждат разпродаденото турне на певеца, както и неговият албум с хитове, озаглавен "46". На 17 април е подготвил ново предизвикателство – голям концерт в зала..

публикувано на 15.04.24 в 10:15

"Безкрайно"

След дълга творческа пауза, в която ѝ се случиха най-хубави неща – в рамките на четири години два пъти стана майка и написа и защити докторска дисертация в сферата на социалната психология, – Йоанна Драгнева се завърна с нова песен – "Безкрайно".Тя..

публикувано на 14.04.24 в 10:10