Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Как се промениха цените за година?

Снимка: архив

През ноември 2021 г. индексът на потребителските цени се увеличава с 6.3% в сравнение със същия месец на 2020 г. Най-голямо увеличение на цените за година е регистрирано в сферата на транспорта - с 18.3%. Най-голямо намалениe на цените е регистрирано в сферата на съобщенията - с 4.9%. Това показват данни, обнародвани от НСИ. Цените за производство и разпределение на електрическа и топлоенергия и газ в страната за година са нараснали с 66.9%, а цените на жилищата - с 8.7%.

Още от категорията

Софийският икономически форум поставя акцент върху важни геополитически и икономически въпроси

Делфийският икономически форум и Центърът за либерални стратегии организират днес Софийски икономически форум III в столицата, информира БТА. Събитието, което има за цел да създаде широка платформа за диалог и комуникация, поставя фокуса върху конфликта..

публикувано на 21.06.22 в 09:01

Пробно тръгна газът по втората тръба между България и Гърция

Започна пробното прехвърляне на азерски газ от Гърция за България по тръбата свързваща Комотини-Стара Загора, съобщи кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева. До края на юни ще се подава по връзката пробно количество. От 1 юли започва снабдяването..

публикувано на 19.06.22 в 12:11
Земеделският министър откри фестивала на жътвата в гр. Тервел

Очаква се добра зърнена реколта, ще има пшеница и за износ

България продължава да е важен фактор на международния зърнен пазар и заема престижното 11-то място в света по износ на пшеницата за над 30 страни през 2021 г. Пшеницата е 20% от общия аграрен износ на България. Това заяви в гр. Тервел..

публикувано на 19.06.22 в 10:38