Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Как се промениха цените за година?

Снимка: архив

През ноември 2021 г. индексът на потребителските цени се увеличава с 6.3% в сравнение със същия месец на 2020 г. Най-голямо увеличение на цените за година е регистрирано в сферата на транспорта - с 18.3%. Най-голямо намалениe на цените е регистрирано в сферата на съобщенията - с 4.9%. Това показват данни, обнародвани от НСИ. Цените за производство и разпределение на електрическа и топлоенергия и газ в страната за година са нараснали с 66.9%, а цените на жилищата - с 8.7%.

Още от категорията

Бюджетът на държавата през юли идва с много антикризисни мерки, но остава като „безвкусно тесто за пица“ за работещите

„Точно в окото на бурята сме, турбуленцията е изключително голяма. От политическите решения ще зависи дали и как бизнесът ще може да се справи с тази криза“, заяви финансовият министър Асен Василев по време на икономическия форум "Шумът на парите"..

публикувано на 08.06.22 в 12:45

Готова ли е България за присъединяването си към еврозоната

През последните седмици, отново и доста активно, в общественото пространство се заговори за влизането на България в еврозоната. В своите изказвания управляващите, представителите на бизнеса и експерти споменават дори и датата, когато това вече ще е..

публикувано на 06.06.22 в 13:11

Легенда е, че “Газпром” е прекратил доставките на газ

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев определи като “легенда” твърдението, че “Газпром” е прекратил доставките на газ за страната ни. “ Договорът не е прекратен – в него има клауза “Вземи и плати”, т.е. през..

публикувано на 05.06.22 в 10:48