Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В първото си интервю за 2022 г. премиерът очерта плановете на властта

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Решението на Комисията за енергийно и водно регулиране от 1 януари с 30% да се увеличи цената на газа показва, че регулаторът не си върши работата. Надявам се парламентът да подмени председателя на комисията с изтекъл мандат, каза пред „Нова телевизия“ премиерът Кирил Петков. 

Пълен локдаун заради повишена заболеваемост от Covid ще се предприеме само в краен случай, заяви още премиерът. „Всеки починал от Соvid, който е ваксиниран или се е водил за ваксиниран, ще бъде проверен, къде му е направена ваксинацията“, обеща Петков. 

Не е обсъждано предложението за разполагане на войски на НАТО в България, заяви още премиерът и изрази надежда за деескалация на напрежението в Украйна след преговорите между Русия и САЩ. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

През август в София ще дойде нов посланик на Обединеното кралство

Натаниъл Копси е назначен за посланик на крал Чарлз Трети в Република България, наследявайки д-р Роб Диксън, който ще премине на друга длъжност в дипломатическата служба, се казва в прессъобщение на британското посолство. Посланик Копси ще..

публикувано на 22.03.24 в 16:35

По съседски: Събития с балкански адрес

Дачич благодари на Русия за подкрепата за териториалната цялост на Сърбия Двустранните отношения между Сърбия и Русия са на високо равнище въпреки многобройните предизвикателства. Това беше констатирано на среща между сръбския..

публикувано на 22.03.24 в 10:35
Колаж: БГНЕС

Българската политическа сага в превод за чужденци

Договорената преди 9 месеца размяна на премиер и вицепремиер на върха на държавата, може би е пред провал. Т.нар. ротация между Николай Денков и Мария Габриел трябваше да се състои още на 6 март, но твърде късно започналите преговори между двете..

публикувано на 21.03.24 в 11:15