Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министър Лорер очаква 5% растеж на икономиката през 2022 г

Даниел Лорер
Снимка: БГНЕС

Постижим е годишен икономически растеж от 5%, каза пред БНР Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа. 

„Създавайки един нов разказ за себе си на страна, в която няма корупция и държавата съдейства на бизнеса вместо да пречи, целта от 5% е постижима и не трябва да гледаме по-далеко от Румъния, за да видим успешен пример за това как може да се постигнат дори нива от 7%", поясни министърът. 

Министерството на иновациите и растежа и Агенцията за инвестициите ще са острието на копието в тази нова политика, се надява министърът. Лорер подчерта, че повишената инвеститорска активност ще стимулира държавата да поправя локалните пътища, за да могат предприятията да работят по-добре. 

Още от категорията

Софийският икономически форум поставя акцент върху важни геополитически и икономически въпроси

Делфийският икономически форум и Центърът за либерални стратегии организират днес Софийски икономически форум III в столицата, информира БТА. Събитието, което има за цел да създаде широка платформа за диалог и комуникация, поставя фокуса върху конфликта..

публикувано на 21.06.22 в 09:01

Пробно тръгна газът по втората тръба между България и Гърция

Започна пробното прехвърляне на азерски газ от Гърция за България по тръбата свързваща Комотини-Стара Загора, съобщи кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева. До края на юни ще се подава по връзката пробно количество. От 1 юли започва снабдяването..

публикувано на 19.06.22 в 12:11
Земеделският министър откри фестивала на жътвата в гр. Тервел

Очаква се добра зърнена реколта, ще има пшеница и за износ

България продължава да е важен фактор на международния зърнен пазар и заема престижното 11-то място в света по износ на пшеницата за над 30 страни през 2021 г. Пшеницата е 20% от общия аграрен износ на България. Това заяви в гр. Тервел..

публикувано на 19.06.22 в 10:38