Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министър Лорер очаква 5% растеж на икономиката през 2022 г

Даниел Лорер
Снимка: БГНЕС

Постижим е годишен икономически растеж от 5%, каза пред БНР Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа. 

„Създавайки един нов разказ за себе си на страна, в която няма корупция и държавата съдейства на бизнеса вместо да пречи, целта от 5% е постижима и не трябва да гледаме по-далеко от Румъния, за да видим успешен пример за това как може да се постигнат дори нива от 7%", поясни министърът. 

Министерството на иновациите и растежа и Агенцията за инвестициите ще са острието на копието в тази нова политика, се надява министърът. Лорер подчерта, че повишената инвеститорска активност ще стимулира държавата да поправя локалните пътища, за да могат предприятията да работят по-добре. 

Още от категорията

Горският сектор допринася за 5% от БВП

Горският сектор е жизненоважен, защото създава работни места и допринася за 5% от БВП. Пред лесовъди и представители на дървообработващата и мебелната промишленост в Троян, заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов посочи, че усилията на..

публикувано на 16.06.22 в 18:32

Част от оборудването за АЕЦ "Белене" отива за АЕЦ "Козлодуй"

Националната електрическа компания ще може да продаде на АЕЦ "Козлодуй" част от оборудването, намиращо се на площадката на АЕЦ "Белене". Това реши Министерският съвет на днешното си заседание. Става въпрос за филтри, вентилатори и други, важни за изпълнение..

публикувано на 15.06.22 в 19:29

ИТН искал удължаване на договора с “Газпром”, твърди зам.-министър

“Има такъв народ” е предложил договорът с „Газпром“ да бъде продължен, докато се намери сигурен източник на доставки, и това е една от причините за разрива в отношенията между кабинета и Министерството на енергетиката, съобщи пред “Евронюз България”..

публикувано на 11.06.22 в 14:01