Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Министър Лорер очаква 5% растеж на икономиката през 2022 г

Даниел Лорер
Снимка: БГНЕС

Постижим е годишен икономически растеж от 5%, каза пред БНР Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа. 

„Създавайки един нов разказ за себе си на страна, в която няма корупция и държавата съдейства на бизнеса вместо да пречи, целта от 5% е постижима и не трябва да гледаме по-далеко от Румъния, за да видим успешен пример за това как може да се постигнат дори нива от 7%", поясни министърът. 

Министерството на иновациите и растежа и Агенцията за инвестициите ще са острието на копието в тази нова политика, се надява министърът. Лорер подчерта, че повишената инвеститорска активност ще стимулира държавата да поправя локалните пътища, за да могат предприятията да работят по-добре. 

Още от категорията

Конкурс търси за четвърта година най-добрия работодател в България

Да си добър работодател е комплексно нещо и зависи от много неща. В това са убедени организаторите на онлайн конкурса Career Show Awards. Той се проведе за четвърта година в България и целта му е да отличи най-добрите практики в привличането,..

публикувано на 05.06.22 в 10:15

България може да се превърне в център за иновации в автомобилната индустрия

Проучват се 7 проекта на компании от сектора за потенциални инвестиции за повече от 1 млрд. евро, които ще разкрият 4000 работни места, обяви министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. Той откри международната конференция..

публикувано на 02.06.22 в 11:12

Синдикатите са недоволни, че България е сред шампионите в ЕС по инфлация

България е на пето място с най-висока инфлация от държавите в ЕС. На годишна база в април инфлацията е 14,4 на сто при средно ниво за ЕС от 8,1%, сочи анализ на синдиката КНСБ по повод антикризисните мерки на управляващите. Пред България по темп..

публикувано на 31.05.22 в 10:47