Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северна Македония да спазва договора с България

"Има такъв народ"/Фейсбук

Слави Трифонов лидер на „Има такъв народ“, една от съуправляващите партии предлага София да отмени ветото върху началото на преговорите на Скопие за членство в ЕС срещу някои условия.

„На 10 януари ще има Консултативен съвет при президента, темата е Македония и всички ни натискат да ги пуснем. След като американците толкова много искат Северна Македония в ЕС, нека гражданите на България, както гражданите на всяка държава в ЕС, да нямат нужда от визи, за да отидат в Америка. Тъй като сме пълноправен член на ЕС България трябва да стане член на шенгенското пространство. След като САЩ и ЕС искат от нас да сме лоялни партньори и те да бъдат лоялни към нас“, пише в своя Фейсбук Трифонов.
По-късно политикът добави към публикацията си уточнението: „Република Северна Македония задължително трябва да изпълнява всички точки от Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, който е подписала с България, включително и всичко свързано с историята на страната ни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Румен Радев осъди ескалацията на напрежението в Близкия изток

Президентът Румен Радев следи със загриженост развитието на конфликта в Близкия изток и осъжда ескалацията на напрежението, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Според него всички страни трябва да се въздържат от по-нататъшна употреба на..

публикувано на 14.04.24 в 14:14

МС: Няма постъпили искания за евакуация на български граждани след атаката срещу Израел

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщи правителствената пресслужба. По повод иранската атака срещу Израел служебният премиер Димитър Главчев свика тази сутрин работно съвещание с участието на военния министър Атанас..

публикувано на 14.04.24 в 09:41

БСП ще работи за широко ляво обединение

Българската социалистическа партия ще покани на 1 май т.г. над 25 партии в левия спектър, както и над 20 близки по идеология граждански сдружения и неправителствени организации, съобщи лидерът Корнелия Нинова след днешния Национален съвет. “ Ще..

публикувано на 13.04.24 в 16:19