Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: За България Турция винаги е била стратегически важен партньор

Снимка: government.bg

Двустранните отношения и желанието за активното им бъдещо развитие бяха в центъра на среща между премиера Кирил Петков и извънредния и пълномощен посланик на Турция Айлин Секизкьок в Министерския съвет. Двете делегации обсъдиха възможностите за сътрудничество в икономически и инвестиционен план. 

Премиерът подчерта, че за България Турция винаги е била важен съсед и стратегически важен партньор. Правителството възнамерява да се фокусира особено в сферите, в които двустранното сътрудничество има нужда от допълнителен тласък: транспорт, търговия и иновации.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният кабинет приветства решението на САЩ да отпусне 61 млрд. долара на Украйна

“ Приветстваме решението на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ за мощната подкрепа за Украйна ”, написаха от Министерския съвет на фейсбук страницата си по повод одобрената дългоочаквана помощ за страната на стойност 61 млрд. долара...

публикувано на 21.04.24 в 09:37
Димитър Главчев и Румен Радев

Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев е предложил на президента Румен Радев сам да поеме поста на външен министър, съобщи той пред журналисти. “ Няма да има смяна на външен министър ”, заяви премиерът, след като предложеният от него зам.-председател на..

публикувано на 20.04.24 в 14:24

Споразумението с “Боташ” да се предоговори, реши парламентът

Народното събрание възложи на енергийния министър да предприеме действия за предоговаряне на споразумението между “Булгаргаз” и турската енергийна компания “Боташ” за доставка на газ, за да бъдат защитени интересите на българското дружество и на..

публикувано на 20.04.24 в 09:40