Слушайте!
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отзовават българския консул във Валенсия

| обновено на 05.01.22 в 17:54
Пламен Георгиев
Снимка: БГНЕС

Консулът на България във Валенсия и бивш ръководител на антикорупционната комисия Пламен Георгиев ще бъде отзован. Това обяви в началото правителственото заседание премиерът Кирил Петков.

Според Петков назначението на Георгиев на поста е изцяло политически мотивирано, без той да е свързан професионално със службата, която изпълнява.

"Това ще бъде символът, че този тип политически назначения не са методът и начинът, по който оттук нататък нещата ще се случват", поясни министър-председателят. 

Георгиев определи отзоваването си като реваншизъм. За БНР той заяви, че не е изненадан от решението на правителството и че е научил за него от медиите.

Още от категорията

Обща декларация на членовете на ЕС осъжда анексирането на окупираните от Русия украински територии

Външното ни министерство публикува изявление на членовете на Европейския съвет във връзка с анексираните от Русия Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област в Украйна. В него се отбелязва, че членовете на Съвета категорично отхвърлят и осъждат..

публикувано на 01.10.22 в 11:30

Официално се въвежда в експлоатация газовата връзка Гърция-България

На 1 октомври президентът Румен Радев ще бъде домакин на церемонията по официалното въвеждане в експлоатация на междусистемната газова връзка Гърция-България. Събитието ще се проведе в Националния дворец на културата в София. Междусистемната газова..

публикувано на 01.10.22 в 05:25

България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират повече азерски газ за Европа

България, Румъния, Унгария и Словакия предлагат да транзитират допълнителните количества азерски газ за Европа, договорени между Европейската комисия и президента на Азербайджан през юли тази година. Това ще даде възможност синьо гориво да стига..

публикувано на 30.09.22 в 14:47