Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отзовават българския консул във Валенсия

| обновено на 05.01.22 в 17:54
Пламен Георгиев
Снимка: БГНЕС

Консулът на България във Валенсия и бивш ръководител на антикорупционната комисия Пламен Георгиев ще бъде отзован. Това обяви в началото правителственото заседание премиерът Кирил Петков.

Според Петков назначението на Георгиев на поста е изцяло политически мотивирано, без той да е свързан професионално със службата, която изпълнява.

"Това ще бъде символът, че този тип политически назначения не са методът и начинът, по който оттук нататък нещата ще се случват", поясни министър-председателят. 

Георгиев определи отзоваването си като реваншизъм. За БНР той заяви, че не е изненадан от решението на правителството и че е научил за него от медиите.

Още от категорията

 Депутати от партия

Скопие ни връчи нота заради плакати "Македония е България" в парламента

Външното министерство на Република Северна Македония излезе с остра позиция срещу езика на омразата в българския парламент и връчи вербална нота до Министерството на външните работи. В документа се казва, че Скопие най-остро осъжда плакатите "Македония..

публикувано на 25.06.22 в 16:36

Румен Радев отправи критики към политиците, дипломатите и премиера

" Т. нар. френско предложение съдържа голяма част от основните български изисквания, но можеше да бъде много по-успешно като цяло, включително и Българо-македонският протокол ", заяви президентът Румен Радев в първото си публично изявление по повод..

публикувано на 25.06.22 в 12:27
Корнелия Нинова

Президентът иска реална власт, смята вицепремиерът Корнелия Нинова

“На Румен Радев президентската институция му е тясна, той иска реална власт.” С тези думи вицепремиерът в оставка и лидер на БСП Корнелия Нинова обясни пред БНТ атаките на държавния глава към правителството. По думите й, нападките са започнали през..

публикувано на 25.06.22 в 11:16