Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзовават българския консул във Валенсия

| обновено на 05.01.22 в 17:54
Пламен Георгиев
Снимка: БГНЕС

Консулът на България във Валенсия и бивш ръководител на антикорупционната комисия Пламен Георгиев ще бъде отзован. Това обяви в началото правителственото заседание премиерът Кирил Петков.

Според Петков назначението на Георгиев на поста е изцяло политически мотивирано, без той да е свързан професионално със службата, която изпълнява.

"Това ще бъде символът, че този тип политически назначения не са методът и начинът, по който оттук нататък нещата ще се случват", поясни министър-председателят. 

Георгиев определи отзоваването си като реваншизъм. За БНР той заяви, че не е изненадан от решението на правителството и че е научил за него от медиите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45

Антъни Блинкен: Съюзниците в Черно море могат да разчитат на САЩ

Инвестицията в сигурността на Черно море ще гарантира мира и свободата в регионален план и Европа. България подкрепя мирната формула на украинския президент Володимир Зеленески и ще участва в мирната конференция на високо равнище за Украйна в през..

публикувано на 15.04.24 в 11:52