Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готви се среща между България и Турция за транспортните въпроси

Снимка: mtc.government.bg

На среща с посланика на Турция в България Айлин Секизкьок транспортният министър Николай Събев е поканил турската страна да се проведе в края на януари среща на ниво министри на граничен пункт "Капитан Андреево-Капъкуле". 

Предлага се да се обсъдят разрешителните за превозвачи между двете страни, които се актуализират ежегодно. Събев настоява за еднакви условия на работа за българските и турските превозвачи. Ще се разговаря и за българското предложение за намаляване на времето за преминаване на тежкотоварните автомобили през граничните пунктове. 

Министър Събев е информирал посланик Секизкьок, че България подкрепя изграждането на Ро-Ро фериботна линия между пристанище Бургас и пристанище Карасу в азиатската част на Черно море, източно от Истанбул.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Родна компания е сред водещите в производството на лавандулово масло у нас

България е сред най-големите производители на лавандулово масло в света. Близо 100% от него е експортно ориентирано. Най-търсено е то в САЩ, Гepмaния, Фpaнция, Aвcтpия, Hидepлaндия, Индия, Beлиĸoбpитaния, Иcпaния, Kaнaдa, Mapoĸo, Йopдaния и Kитaй...

публикувано на 07.04.24 в 09:25

Съгласувани са проектите за трансгранично сътрудничество по програмата Interreg

Бордът на Стратегическия съвет за трансгранично сътрудничество по програма Interreg България – Сърбия 2021-2027 одобри списък с 9 проекта и 3 резервни проектни идеи за изпълнение. Четвъртото заседание на съвета се проведе в Монтана. Съпредседатели бяха..

публикувано на 04.04.24 в 09:26

Спецполицаи извършиха обиски в агенция "Митници"

При акция на ДАНС са извършени обиски в кабинета на директорката на Агенция "Митници" Петя Банкова и на заместника ѝ Людмил Маринов, като са иззети документи и други вещи. След обиските Банкова е отведена на разпит в КПКОНПИ. Тя беше назначена на поста на..

публикувано на 03.04.24 в 16:24