Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валя Балканска навърши 80 години

Снимка: БГНЕС

Родопската народна певица Валя Балканска, прочуласе с песента „Излел е Делю хайдутин“, включена в Златната плоча на „Вояджър“ на американските космически апарати, отбелязва днес 80 годишнината си. Нейни записи се пазят в Златния фонд на БНР. В навечерието на празника си Валя Балканска пожела здраве и успехи на всички. „Не броим годините, колкото можем ще ги носим - отбеляза обичаната народна певица и допълни: Живот да има. Аз съм от махала със седем къщи… Как всяка вечер, станеше ли есен до пукната пролет, всяка вечер през къща на седенка. Сега на пътя не се поздравяваме, та камо ли седенка да направим и да съхраняваме традиции и да възраждаме традиции“, каза родопската певица пред радио Кърджали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10

"Бягаме"

Последната година беше повече от успешна за Миро – сред реализираните проекти се нареждат разпродаденото турне на певеца, както и неговият албум с хитове, озаглавен "46". На 17 април е подготвил ново предизвикателство – голям концерт в зала..

публикувано на 15.04.24 в 10:15