Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Буяр Османи: Планираме заседание на правителствата на България и Северна Македония

Снимка: ЕПА/БГНЕС

България и РС Македония планират за 25 януари съвместно заседание на двете правителства. Това заяви днес в социалните мрежи външният министър на РС Македония Буяр Османи, цитиран от БГНЕС.

„Пред нас има нов политически импулс, създаден чрез новите мандати на правителствата в двете държави. Гражданите очакват да използваме тази нова политическа инициатива за укрепване на доверието между двете правителства и между двете страни”, подчерта Османи. Той посочи, че преговори на техническо ниво се водят от работни групи, в които участват опитни дипломати от Министерството на външните работи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Честността на вота е без алтернатива, обеща служебният премиер

За служебния кабинет честните избори ще бъдат приоритет и са без алтернатива. Той ще се противопостави по всякакъв начин на купения вот. Това обяви на първото заседание на новото правителство премиерът Димитър Главчев. По думите му, предстои..

публикувано на 11.04.24 в 15:25
Димитър Кангалджиев

Димитър Кангалджиев поема овакантения пост на главен секретар на МВР

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста Живко Коцев до назначаването на титуляр. Президентът отстрани главния секретар на..

публикувано на 10.04.24 в 18:49
Живко Коцев

Президентът отстрани главния секретар на вътрешното министерство

По предложение на служебното правителство президентът подписа указ за прекратяване правомощията и освобождаване от длъжност на главния секретар на МВР Живко Коцев, съобщи пресцентърът на държавния глава. Мотивът на правителството е "заради тежко..

публикувано на 10.04.24 в 14:02