Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Буяр Османи: Планираме заседание на правителствата на България и Северна Македония

Снимка: ЕПА/БГНЕС

България и РС Македония планират за 25 януари съвместно заседание на двете правителства. Това заяви днес в социалните мрежи външният министър на РС Македония Буяр Османи, цитиран от БГНЕС.

„Пред нас има нов политически импулс, създаден чрез новите мандати на правителствата в двете държави. Гражданите очакват да използваме тази нова политическа инициатива за укрепване на доверието между двете правителства и между двете страни”, подчерта Османи. Той посочи, че преговори на техническо ниво се водят от работни групи, в които участват опитни дипломати от Министерството на външните работи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започва регистрацията на партии и коалиции за участие в изборите на 9 юни

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции, които желаят да участват в изборите на 9 юни за европейски и български парламент. Крайният срок за подаването на заявления е 24 април. В..

публикувано на 15.04.24 в 07:00
Румен Радев

Румен Радев осъди ескалацията на напрежението в Близкия изток

Президентът Румен Радев следи със загриженост развитието на конфликта в Близкия изток и осъжда ескалацията на напрежението, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Според него всички страни трябва да се въздържат от по-нататъшна употреба на..

публикувано на 14.04.24 в 14:14

МС: Няма постъпили искания за евакуация на български граждани след атаката срещу Израел

Няма непосредствена заплаха за националната сигурност на България, съобщи правителствената пресслужба. По повод иранската атака срещу Израел служебният премиер Димитър Главчев свика тази сутрин работно съвещание с участието на военния министър Атанас..

публикувано на 14.04.24 в 09:41