Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Българската правителствена делегация ще посети Скопие

Снимка: архив

Министър-председателят Кирил Петков ще заминe на официално посещение в Скопие, Република Северна Македония на 18 януари 2022 г.

В състава на българската делегация е министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на транспорта и докладите на Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Осъществяването на визитата стана възможно след падането на карантината на премиера след получен отрицателен PCR тест.

Преди 18 януари парламентът в Скопие ще обсъжда и избира новото македонско правителство начело с Димитър Ковачевски. Той ще замени досeгашния премиер Зоран Заев.


Още от категорията

Кирил Петков ще участва в среща на върха ЕС-Западни Балкани и в заседание на Европейския съвет в Брюксел

Премиерът в оставка Кирил Петков ще участва в двудневното редовно заседание на Европейския съвет, което започва днес в Брюксел, съобщиха от правителствената пресслужба.  Сред темите в дневния ред на лидерите ще бъдат напредъкът в процеса на..

публикувано на 23.06.22 в 06:10

Правителството на Кирил Петков не оцеля във вота на недоверие

Опозицията в лицето на ГЕРБ, ДПС, “Възраждане” и “Има такъв народ” свали правителството на Кирил Петков с първия успешен в най-новата ни история вот на недоверие. 123 народни представители дадоха гласа си срещу кабинета, за запазването му бяха 116 и..

обновено на 22.06.22 в 20:30

Парламентът 3 пъти не събра кворум, за да избере нов председател

Няма да предлагаме нов председател на парламента. Ще оставим втората политическа сила и подкрепящите ги да направят предложение, каза пред БНТ Андрей Гюров лидер на парламентарната група на управляващата партия "Продължаваме промяната"...

публикувано на 22.06.22 в 11:03