Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваксинацията е условие за привличане на инвеститори

министър Даниел Лорер
Снимка: БГНЕС

Инвеститорите са заобикаляли България, защото им е пречело голямото ниво на корупция и липсата на специалисти. „Сега имаме поток от инвеститори и такива, които се връщат”, заяви пред bTV министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Първите пари от Плана за възстановяване и устойчивост ще са за индустриалните зони, които ще се развиват в нови региони, където има интерес, добави Лорер. Министърът се възмути, че след като смъртността в България е най-висока от времето на испанския грип, в страната се провеждат протести срещу зелените сертификати. Според Лорер инвеститорите питат кой ще работи в заводите, затова високата ваксинация е важно условие, за да дойдат инвестиции, поясни министърът.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пазарът на труда в България: едните не предлагат, другите не търсят

Състоянието на българския трудов пазар към края на 2023 г. сочи тенденция към стагнация. Такъв е изводът от анализа на Института за пазарна икономика. От средата на 2021 г. коефициентът на безработица се задържа в диапазона 4-5,5%, който е по-нисък дори в..

публикувано на 02.03.24 в 10:36

Германска компания за автомобилни части инвестира в плевенско предприятие

Германската компания "Кайзер Аутомотив" ще инвестира в предприятие за производство на автомобилни части в Плевен, информира сайтът Инвестор. Размерът на вложението не се съобщава, но се очаква предприятието да заработи още тази година на площ над 5200..

публикувано на 02.03.24 в 10:10
Николай Денков и Кирил Вътев
(Снимки: БГНЕС, МЗХ)

Държавна лаборатория за изследване на пестициди се открива на границата с Турция

Премиерът Николай Денков и министърът на земеделието и храните Кирил Вътев на 29 февруари ще открият Държавна лаборатория за изследване на пестициди на ГКПП "Капитан Андреево", на границата с Турция. Капацитетът на лабораторията ще осигурява официален..

публикувано на 29.02.24 в 06:10