Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отбелязваме 4 века от рождението на великия комедиограф Молиер

molier

400 години от рождението на френския драматург Жан-Батист Молиер се навършват на 15 януари. По този повод Международното триенале на сценичния плакат в столицата в партньорството с Държавния културен институт към българското външно министерство и Френския институт в София представят в онлайн формат проекта „Молиер без граници“.

Той е посветен на творчеството на големия драматург, а колекцията обединява над 35 български и чуждестранни плакати. Включени са творби на автори от България, Швейцария, Полша, Беларус. Видео към проекта може да се види на адрес: https://youtu.be/-K10zuvIQmo.

Още от категорията

Италианската община Челе ди Булгерия - почетен гост на фестивала „Петровска китка“ във Велики Преслав

Община Челе ди Булгерия ще бъде почетен гост на фолклорния фестивал "Петровска китка" във Велики Преслав. Очакваното събитие ще се проведе от 24 до 26 юни, като в него ще участват изпълнители от цяла Европа, в т.ч. и от Италия, съобщава италианското..

публикувано на 23.06.22 в 17:27

За първи път НАТФИЗ организира кариерен форум в подкрепа на младите актьори

Масови протести готвят българските актьори през есента. За това предупреди председателят на Съюза на артистите у нас Христо Мутафчиев. Причината – планираните с 1,4 млн. лв. по-малко средства от миналата година за сектор "Култура" в предложения за..

публикувано на 16.06.22 в 12:46

Българската актриса Мария Бакалова е избрана за ключова роля в супер продукция

Българската актриса Мария Бакалова става част от супергеройската вселена на Marvel. Българската ще участва в "Пазителите на Галактиката 3", заедно с Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел и Дейв Батиста. Актрисата потвърди новината и написа: "Аз съм..

публикувано на 12.06.22 в 12:05