Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отбелязваме 4 века от рождението на великия комедиограф Молиер

molier

400 години от рождението на френския драматург Жан-Батист Молиер се навършват на 15 януари. По този повод Международното триенале на сценичния плакат в столицата в партньорството с Държавния културен институт към българското външно министерство и Френския институт в София представят в онлайн формат проекта „Молиер без граници“.

Той е посветен на творчеството на големия драматург, а колекцията обединява над 35 български и чуждестранни плакати. Включени са творби на автори от България, Швейцария, Полша, Беларус. Видео към проекта може да се види на адрес: https://youtu.be/-K10zuvIQmo.

Още от категорията

Христо Мутафчиев

Мащабни протести на актьорската гилдия в началото на творческия сезон

Актьорите подготвят мащабни протести в началото на есента заради намаляването на бюджета за култура, съобщи председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. Според него чрез актуализацията на държавния бюджет парите за сектора ще бъдат..

публикувано на 11.06.22 в 13:30
Олга Токарчук

Нобеловият лауреат за литература Олга Токарчук гостува в София

Осем години след първото си гостуване в България и една Нобелова награда за литература по-късно, голямата полска писателка Олга Токарчук отново пристига в София. Тя ще бъде почетен гост на първите у нас “Литературни срещи“* – нов формат на серия..

публикувано на 08.06.22 в 09:45

Какъв е бил Дон Кихот през вековете, показва Националната библиотека

През годините романът на Сервантес “Дон Кихот де ла Манча“ е провокирал въображението на редица художници илюстратори. Всеки от тях е вложил частица от себе си и е интерпретирал по неповторим начин героите и техните приключения. Как е ставало това,..

публикувано на 07.06.22 в 15:31