Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отбелязваме 4 века от рождението на великия комедиограф Молиер

molier

400 години от рождението на френския драматург Жан-Батист Молиер се навършват на 15 януари. По този повод Международното триенале на сценичния плакат в столицата в партньорството с Държавния културен институт към българското външно министерство и Френския институт в София представят в онлайн формат проекта „Молиер без граници“.

Той е посветен на творчеството на големия драматург, а колекцията обединява над 35 български и чуждестранни плакати. Включени са творби на автори от България, Швейцария, Полша, Беларус. Видео към проекта може да се види на адрес: https://youtu.be/-K10zuvIQmo.

Още от категорията

Пространство за събития в индустриална зона - Мисия възможна

Юли и август – любимите летни месеци, в които желанието да си на някой плаж или сред природата далеч от града, става почти непреодолимо. За мнозина дългоочакваната ваканция е традиция, която рядко нарушават. В търсене на прохлада, голяма част от..

публикувано на 03.06.22 в 11:39

Да жадуваш правдивата истина 146 години след гибелта на Христо Ботев

Отново е 2 юни, ден в който свеждаме глава за почит пред героите, загинали за свободата на България. На този ден отново прозвучават сирените, отново си припомняме бунтовните песните, носим цветя и венци пред паметниците на Ботев и Левски – двамата..

публикувано на 02.06.22 в 06:00
„Българската мадона“, худ. Владимир Димитров – Майстора

Как да разчетем образа на „Българската мадона“ според закодираното в творчеството на Майстора?

Никой българин няма да сбърка неподражаемите цветове и образи, които се открояват в картините на Владимир Димитров – Майстора, един от най-големите български художници. И както всеки гениален майстор, и той е оставил скрити символи и послания към..

публикувано на 01.06.22 в 14:08