Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не са отменени зелените сертификати за преболедувалите, учебната година не се удължава

Снимка: БГНЕС

Зелените сертификати въз основа на преболедуване от Covid остават. Това увери във фейсбук здравният министър проф. Асена Сербезова. Тя определи като спекулативни и погрешни появилите се тълкувания за отпадане на този вид сертификати.

Заради пандемията се обмисля новата учебна година да започне с 10 дни по-рано, на 5 септември, за да има време за преговор и наваксване на материала. Но решението ще бъде взето само при консенсус в обществото, каза пред БНТ просветният министър акад. Николай Денков. Според него, ако няма извънредни обстоятелства извън вълната от щама „Омикрон“, учебният срок и настоящата учебна година ще завършат по план без удължаване.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Спасителния център на “Зелени Балкани” се излюпиха три ловни соколчета

Три ловни соколчета се излюпиха в Спасителния център на “Зелени Балкани”. Те се намират в бебешката стая, отглеждането им ще продължи седем дни, след което ще бъдат върнати на своите родители. “ Ловният сокол беше изчезнал вид в продължение на..

публикувано на 13.04.24 в 16:30

Български и румънски пилоти отбелязаха в Балчик влизането по въздух в Шенген

Около 40 малки самолета кацнаха на летището в Балчик. По този начин румънски и български пилоти отбелязаха приемането по въздух на двете държави в Шенгенското пространство. Пилотите и гостите бяха поздравени от изпълнителния директор на Летище София..

публикувано на 13.04.24 в 14:32

В петиция до столичния кмет “За Земята” настоява за свързани и безопасни велоалеи

Екологичното сдружение “За Земята” ще връчи през следващата седмица петиция на столичния кмет Васил Терзиев за обезопасени кръстовища и целогодишна поддръжка на велоалеите. Под предложенията за велосипедното придвижване в града са се подписали над 5..

публикувано на 13.04.24 в 10:38