Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кирил Петков: Не отивам в Северна Македония с анекс към договора, а с готовност за ново начало

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Българският премиер Кирил Петков се надява, че по време на визитата му на 18 януари в Северна Македония ще бъде договорено създаването на пет работни групи - по икономика, култура, инфраструктура, европейска интеграция и история. Това е споделил той в интервю за северномакедонската агенция МИА, цитиран от БГНЕС. Петков е уточнил, че критерии за работата на групите няма да бъдат сроковете, а крайните резултати. Той е заявил, че няма да отиде в Северна Македония с анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а с градивен тон и готовност за ново начало. По думите му това ново начало „ще бъде по-динамично, по-практично, освободено от предишните декларативни ангажименти и насочено към конкретните важни въпроси, засягащи ежедневието на гражданите на двете страни”.

Още от категорията

Русия заплашва прибалтийските държави в НАТО

Украйна и Молдова получават статут на кандидат член на ЕС , реши Европейският съвет по общи въпроси на ниво посланици. Това е записано в проекторешението, което ще одобрят на 23 юни лидерите на ЕС, съобщи украинската агенция UNIAN. Русия провежда..

публикувано на 22.06.22 в 09:02

Външната комисия в НС ще обсъди френското предложение за РСМ

Парламентарната Комисия по външна политика днес ще обсъди френското предложение за решаване на спора между властите в София и Скопие. Проектът предлага българските условия към Северна Македония да бъдат включени в преговорната рамка за..

публикувано на 22.06.22 в 06:15

Вотът на недоверие към кабинета ще бъде гласуван след 19.00 часа на 22 юни

В Народното събрание приключиха осемчасовите дебати по внесения от ГЕРБ-СДС вот на недоверие срещу кабинета. На извънредно заседание в сряда вечер той ще бъде гласуван от депутатите, обяви временният председател на НС Мирослав Иванов. Вотът на..

публикувано на 21.06.22 в 19:26