Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Кирил Петков: Не отивам в Северна Македония с анекс към договора, а с готовност за ново начало

Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Българският премиер Кирил Петков се надява, че по време на визитата му на 18 януари в Северна Македония ще бъде договорено създаването на пет работни групи - по икономика, култура, инфраструктура, европейска интеграция и история. Това е споделил той в интервю за северномакедонската агенция МИА, цитиран от БГНЕС. Петков е уточнил, че критерии за работата на групите няма да бъдат сроковете, а крайните резултати. Той е заявил, че няма да отиде в Северна Македония с анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а с градивен тон и готовност за ново начало. По думите му това ново начало „ще бъде по-динамично, по-практично, освободено от предишните декларативни ангажименти и насочено към конкретните важни въпроси, засягащи ежедневието на гражданите на двете страни”.

Още от категорията

Вотът на недоверие към правителството зависи от аргументите на опозиция и управляващи

Рекордна инфлация, забавяне на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, спад на чуждите инвестиции и дефицит – това са основните аргументи на опозицията, в лицето на ГЕРБ–СДС, които поискаха да бъде гласуван вот на недоверие на правителството..

обновено на 21.06.22 в 17:10

Депутатите обсъждат вот на недоверие към българското правителство

Българският парламент се събра на извънредно заседание,  за да обсъди  поискания от ГЕРБ-СДС вот на недоверие към правителството на Кирил Петков. Мотивът на втората по брой депутати политическа сила в опозиция е провал във финансово-икономическата..

публикувано на 21.06.22 в 11:15

Президентът Румен Радев призова парламентарно представените партии да проявят отговорност

Ако работата на институциите и на парламента е възпрепятствана, изборите са неизбежен, но краен вариант, посочи президентът Румен Радев на брифинг след срещата на върха на инициативата за регионално сътрудничество "Три морета" в Латвия. Парламентарно..

публикувано на 20.06.22 в 17:57