Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Енергия за полет с G.R.A.S.

Снимка: Facebook/GRASBAND

Група G.R.A.S. е създадена в края на 2004 г. от бивши членове на популярната формация „Фанданго“. Името е абревиатура от малките имена на членовете: Георги Русев - бас, вокали, Росен Сеновски - китари, клавишни (който е в групата до 2008 г.), Атанас Миларов – ударни, Светослав Михайлов - китари, вокал.

През 2007г. G.R.A.S. започват да работят със Стефка Емилова (Stef), днес основен вокал на групата. През 2010 г. излиза и Outspoken – техният дебютен албум.

В момента песента „Летя“ на G.R.A.S. е на позиция под върха в седмичната музикална класацията на БНР за българска поп и рок музика.

Музиката на „Летя“ е от Светослав Михайлов, той е автор и на аранжимента. Текстът е на Стефка Емилова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Лъжи и истини"… Сленг представя ново видео

SLNG (Сленг) е една от групите, дали облик на съвременната българска музика в началото на новото хилядолетие. След загубата на фронтмена Дими Екимов, Сленг се завърнаха в обновен състав – вече над десет години певец в групата е Владимир Михайлов,..

публикувано на 28.03.24 в 09:45

Споделена обич и нова песен в среща на дует ШИК със софийската публика

Дует ШИК има запазено място в сърцата на почитателите на красивата музика със своите мелодични песни, много от тях превърнали се в хитове. Техен автор е Красимир Гюлмезов – утвърден композитор, аранжор, инструменталист и певец. В дует ШИК гласът му се..

публикувано на 26.03.24 в 07:15
Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" с Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски

"От тук до вечността" ще ни преведат певицата Мирослава Кацарова и Мирослав Турийски – пианист, композитор и аранжор. Това ще се случи с помощта на Биг Бенда на БНР с диригент Антони Дончев в концерт на 21 март, от 19 ч. в Първо студио на..

публикувано на 20.03.24 в 11:05