Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Сноубайк прави дебют на „Витоша Зимен фест”

Снимка: sofia2018.bg

Сноубайк – най-новата дисциплина в колоезденето, ще направи своя официален дебют по време на „Витоша зимен фест” тази събота, 22 януари, пред хижа „Алеко” на Витоша.

В седмото издание на феста, иницииран от „София – европейска столица на спорта”, ще има също състезания по алпийски ски, ски-алпинизъм, спускане с шейни, спринтово ски-бягане, забавни игри, бой със снежни топки, конкурси за направа на снежни фигури, търсене на съкровища в снега и др. Сред записаните участници има и чужденци.

Още от категорията

Иван Димов и Габриел Маринов със старши треньора Иван Иванов

Второ злато за България на Европейското първенство по вдигане на тежести

Иван Димов спечели титла, а Габриел Маринов завоюва бронзов медал в категория до 61 кг на Европейското първенство по вдигане на тежести в Тирана. Това е второ злато за България от шампионата, след като Ангел Русев стана шампион при 55-килограмовите...

публикувано на 30.05.22 в 09:48

Ангел Русев спечели европейска титла във вдигането на тежести

20 годишният Ангел Русев защити своята европейска титла в щангите, като взе златото от първенството в Тирана. Състезателят остана трети в движението изхвърляне със 113 кг. Но в изтласкването беше недостижим и с постижение от 144 кг. събра  в общия..

публикувано на 29.05.22 в 17:22

Пол денсът разбива предразсъдъци и стереотипи

Пол денсът ("Pole" – пилон,"dance" – танц) е спорт, който в последно време набира голяма популярност в България, благодарение на различни събития в публичното пространство. В страната ни отварят врати все повече зали по въздушна и вертикална..

публикувано на 28.05.22 в 11:15