Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрийският бизнес е значим инвеститор и работодател в България

Снимка: Посолство на Австрия

Австрийската търговия с България нарасна с 26%. Това заяви австрийският посланик в София Андреа Вике на среща с министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер.  

Австрия остава един от водещите инвеститори в страната. 4,6 млрд. евро са инвестициите, направени от 350 австрийски компании. Над 20 000 българи работят за австрийски компании, подчерта Лорер. 

Основният проблем пред бизнеса е трудното намиране на квалифицирани кадри, бе отбелязано на срещата. България трябва да насърчава конкуренцията, препоръчаха от бизнеса и дадоха за пример, че процентът на публичните поръчки само с един кандидат е най-висок за страната в рамките на останалите държави от ЕС.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Тойота" инвестира в разработка на INSAIT за изкуствен интелект

"Тойота" финансира изследвания в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии – INSAIT, който е към Софийския университет. Целта на проекта е създаването на нов вид изкуствен интелект, внедрен в робот, включващ..

публикувано на 10.04.24 в 13:50
Отляво надясно - Румен Спецов, Людмила Петкова, Георги Димов

Фискалният резерв се оказа с над 3 милиарда лева по-малко от обявения

Основните приоритети пред служебното правителство във финансовата политика ще бъде влизането на България в еврозоната и устойчивостта на публичните финанси. Това обяви на брифинг новият вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Стана ясно..

публикувано на 09.04.24 в 17:54

Политическата нестабилност отблъсква чуждите инвеститори

Икономиката на страната е на 64% от средноевропейското ниво. Все още не е премината границата от 70%, която Румъния достигна. Това, което отличава България от останалите държави в региона е, че при тях има по-високи нива на инвестиции, по-добро..

публикувано на 08.04.24 в 17:15