Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студ сковава България

Снимка: Ани Петрова

В събота с умерен на север и в източните райони до силен северозападен вятър ще продължи да нахлува студ. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, в котловините до минус 12°. През деня облачността ще нараства и на много места ще превали слаб сняг. Максималните температури ще са между минус 3° до 2°. За София минималната ще е минус 10°, а максималната минус 3°. 

Над планините ще е облачно с валежи от слаб сняг. Ще духа силен, по билата бурен северозападен вятър. На планинските проходи ще има виелици и навявания. В най-високата точка на Балканите, връх Мусала температурата ще падне до минус 22°. Максималната температура на височина 1200 м. ще е минус 9°, на 2000 м. до минус 16°. 

В неделя времето ще е остане без промяна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българският патриарх Неофит

Заупокойна света литургия по повод 40 дни от смъртта на патриарх Неофит

Днес се навършват 40 дни от смъртта на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от Българската патриаршия. По този повод от 9,00 ч. в столичния митрополитски катедрален храм “Света великомъченица Неделя” ще бъде отслужена..

публикувано на 21.04.24 в 06:00

Дъждовна и хладна неделя

През нощта облачността ще бъде значителна, на отделни места, главно в Югозападна България, ще вали дъжд. Минималните температури ще бъдат предимно между 3° и 8°, в София – около 5°. Утре преди обед ще започне да се развива купеста и..

публикувано на 20.04.24 в 18:30

Рекордно количество хероин задържаха на ГКПП “Капитан Андреево”

Близо 403 кг хероин на стойност над 16,7 млн. лв. беше открит на ГКПП “Капитан Андреево”. “ Заловеното количество е рекордно за последните пет години ”, заяви на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Наркотикът е бил разпределен в 156..

публикувано на 20.04.24 в 13:55